Tietoa meistä

Kaksi puumalalaista yrittäjänaista päättivät yhdistää ideansa ja voimavaransa ja perustaa Loisteen. Yhteistyö on testattu ja toimivaksi todettu jo monen vuoden ajalta, siskoksia kun ollaan. Myöskin viimeisimpänä siskokset perustivat yhdessä äitinsä Seijan kanssa Saimaan Loiste Oy:n.

Kaikki alkoi Zumbasta. Pienellä paikkakunnalla on ehkä pienempi kynnys ryhtyä liikunta-alan yrittäjäksi, varsinkin jos se on ainoa mahdollisuus pitää laji lähellä. Ryhmäliikunnan ohjaamisen lisäksi palveluihimme kuuluu Cambridge -valmennus sekä kesäkahvilatoiminta. Olemme koko perhe ajautuneet yrittäjyyden tielle ikäänkuin itsestään, mielenkiinnon ja intohimon johdattelemina.

 

merja_jenni

 Merja Kyhyräinen

Jenni Kosonen-Matikainen

Olen ammatiltani Terveydenhoitaja ja sairaanhoitaja. Vuonna 2015 kouluttauduin Cambridge valmentajaksi ja vuonna 2016 Cambridge Ohjelman ravintovalmentajaksi. Nykyään työskentelen päätoimisesti valmentajana, sillä on todella palkitsevaa ja antoisaa voida auttaa asiakkaita löytämään oman ihannepainonsa, terveelliset ruokailutottumukset ja hyvän olon, usein sitä kautta myös suuremman elämänhalun ja itsetunnon. Liikunnanohjauksen pariin lähdin jo vuonna 2009 Svolin kurssien kautta. Varsinaisen läpimurron sai kuitenkin aikaan zumbaohjaajakoulutus kesällä 2010. Laji tuntui samantien omalta ja pian jatkoinkin kouluttautumalla myös Zumba Toning ja Zumba kids sekä Zumba Stepohjaajaksi. Viimeisimpinä liikunta-alan koulutuksina takataskussa on Piloxing ja Piloxing Knockout ohjaajan lisenssit sekä Bailamaman ohjaajalisessit, 4venus, 9months sekä 2baby tuntien pitämiseen. Olen myös mukana Bailamaman Pysy Tiukkana tiimissä ja pidän Pysy Tiukkana tapahtumia Savon seudulla. Suppailu vei puolestaan sydämeni kesällä 2015. Rentoudun kotona “maalla” perheeni parissa, johon kuuluvat mies ja kaksi lasta sekä 2 koiraa.

Merja siskonsa Jennin sanoin:

”Merja vetää tunnit aina 100 % tunteella, mutta ammattimaisuutta unohtamatta. Uskon, että juuri sillä Merja on saanut asiakkaiden luottamuksen, sillä jokainen kerta lavalle noustessaan hän antaa kaikkensa mitään lisäämättä ja mitään pois jättämättä, Merja on oma aurinkoinen itsensä ja tottakai se välittyy asiakkaisiin. Monet naurut on yhdessä naurettu mutta välillä myös käydään keskusteluja hammasta purren ja sitä yhteistä säveltä saadaan joskus hakea aika kauankin, ehkä se sitä juuri siskoksilla onkin. Vaikka joskus suutuspäissäni saatankin Merjan ideat lytätä, niin silloin asia jätetään hautumaan ja seuraavan kerran se kuulostaakin jo hyvältä idealta. Mitään en vaihtaisi!”

 

Olen ennen yksityisyrittäjäksi ryhtymistä opiskellut itselleni Palveluvastaava – ammattitutkinnon ja niitä töitä tehdessäni pikku hiljaa alkanut harkita yrittäjyyttä. Liikunta – ala tuli selkeästi poltteena Zumba®sta, jota Merja on ohjannut ennen minua. Huomasin olevani aina tuppautumassa mukaan kaikkeen Zumba®an liittyvään, tällöin Zumba®sta tuli ikään kuin elämäntapa, Zumba® -ohjaaja koulutuksen kävin syksyllä 2011, ja ajatus itsensä sillä työllistämisestä alkoi pyöriä päässäni enemmän ja enemmän kunnes 2012 kesällä rohkaistuin lopettamaan muut työt ja aloittaa elättämään itseni yrittäjänä. Zumba® -tuntien ohjaamisen ohella aloin miettiä, että mitä muuta tähän ryhmäliikunnan ohjaamiseen voisi lisätä. Ripsienpidennysten tekeminen pienen tuumailun jälkeen alkoi kuulostaa erittäin hyvältä vastapainolta. Ripsikoulutukseen ilmoittautumisen porras ei ollut kovin korkealla ja siitä se vain lähti. Viimeisimpänä olen kouluttautunut Cambridge valmentajaksi, ja työskennellyt valmennusten parissa nyt jo useamman vuoden.

Jenni siskonsa Merjan sanoin:

” Jennillä on upea taito heittäytyä tilanteeseen ja tunteeseen, mahtava lavakarisma. Usein Jenni kehittelee pieniä yllätyksiä ohjattavilleen, mikä mielestäni kertoo hyvin siitä kuinka hän tekee tätä työtä täydellä sydämellään. Jenni on meistä siskoksista ehkä se jämäkämpi ja suorempi osapuoli, mitä yrittäjämaailmassa todella tarvitaan ja olenkin yrittänyt ottaa hänestä erityisesti siinä oppia. Hän on työssään myös erittäin tarkka, jokainen yksityiskohtakin on ajatuksella tehty. Välillä nämä härkäpäät kolistelevat kyllä sarvia yhteen, mutta erimielisyydet ja yhteenotot unohtuvat nopeasti. En voisi kuvitella tekeväni näin intensiivistä yhteistyötä kenenkään toisen kanssa.”

 

 

 

Jätä kommentti